Smart låneberegner

Udnyt SU-lånets lave rente

Da du jo stadig skal have mindst 20 % af boligens pris til en udbetaling, kan det være en rigtig god ide, at du sparer op i god tid. En mulighed er, at du sparer op, lige så snart du kommer ud på arbejdsmarkedet og begynder at tjene nogle penge. Det har den fordel, at du ikke skal betale renter, i modsætning til hvis du lånte pengene.

Du kan også begynde at spare pengene op tidligt, mens du stadig er på skolebænken. For med SU-lånets yderst fordelagtige og lave rente, så er du sikret markedets billigste lån. For når du studerer, så betaler du faktisk kun 1 % i rente – dermed kan der være god grund til at låne pengene og bruge dem til udbetalingen på en ejerlejlighed. Og dermed kan du faktisk også komme ud på boligmarkedet i en relativ ung alder.

Det er dog vigtigt at understrege, at det bestemt ikke er gratis at optage forbrugslån, og ligeledes kræver det også en vis mængde selvstændighed og viljestyrke at have så mange penge stående på en opsparingskonto. Især når du befinder dig et sted i livet, hvor den hovedsageligt står på rejser, festivaler og ikke mindst byture med kammeraterne.

Der er ikke nogen tvivl om, at markedet er fyldt med masser af forskellige slags låneudbydere, som uden tvivl kan hjælpe dig med at opfylde dine behov. Og med så mange forskellige låneudbydere på markedet, kan det være svært at finde det helt rette lån.
Derfor kan du besøge nogle af de mange forskellige portaler på nettet, hvor du kan finde en oversigt over de forskellige realkreditlån.

Du kan nemlig vælge imellem en masse forskellige typer af lån – heriblandt:

  • Forbrugslån
  • RKI lån
  • Billån
  • Lån til ferien
  • Lån til renovering

Realkreditlån beregner

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket slags realkreditlån, du vælger at benytte dig af for de mange forskellige lånetyper kommer med vidt forskellige prisskilte. Det kan derfor være en fordel, at du benytter dig af en de mange forskellige realkreditberegnere, der er på nettet – for på den måde kan du få et nemmere overblik over, hvad de i virkeligheden koster dig.

Vælger du eksempelvis at låne en million kroner med en fast rente, så vil du henover 30 år skulle betale næsten en halvmillion kroner blot i rente. Men hvis du derimod vælger eksempelvis et FlexKort-lån, så lyder regningen på knap 140.000 kroner. Der er altså virkelig mange penge at spare, hvis du sonderer terrænet godt og grundigt inden.

Du kan finde mange forskellige beregnere på nettet – blandt andet hos:

  • Realkredit Danmark
  • Nordea
  • Total Kredit
  • Danske Bank

Konklusion

Når du skal ud og købe din drømmebolig, kan det være en rigtig god fordel, at du finansierer boligen med et realkreditlån. Med et realkreditlån får du nemlig mulighed for at låne mange penge – rigtig mange penge – til en relativ lav månedlig ydelse.

Dog kan markedet være lidt af en jungle, og det kan være svært at vælge det helt rette realkreditlån, om det skal være fastforrentet, variabelt eller noget helt tredje. Men med følgende guide, burde du være i stand til at vælge det helt rette realkreditlån til din drømmebolig.