Arbejdsløshedskassen blev et klogt valg

For nyligt blev virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at lukke. Jeg stod derfor til min store overraskelse uden indtægt.

Det hele synede vildt uoverskueligt. Jeg har aldrig været uden stabil indtægt. Glædeligvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde betalt til arbejdsløsheds-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har nogen gange tænkt, at det var uden mening at være medlem af arbejdsløshedskasse. Jeg har jo nogensinde været
ledig før, men heldigivis var jeg voksen nok til at blive ved med at være indmeldt.

Da jeg lige pludselig var arbejdsløs var medlemskabet uden tvivl guld værd.

Akassen hjalp med at finde rundt i det med økonomi og alt det formelle, ligesom de hjalp med at søge efter tænkelige jobs, skrive ansøgninger og cv. Det var overraskende ret nemt.

Der er ikke mange jobs i mit fag. Derfor var jeg afklaret med, at jeg skulle være arbejdssøgende i en længere periode. Pengemæssigt ville det blive benhårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg sikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke svarende til en fast løn, men jeg behøver ikke sælge lejligheden, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der er jo mange arbejdsløsheds-kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit arbejdsområde. A kassen skal også fremstå til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg gik en håndfuld indledende besøg hos min arbejdsløshedskasse, og der var desuden mulighed for at tilmelde sig til lærerige kurser, som gjorde at jeg blev en del klogere på eksempelvis dagpengeberettigelse.

På et tidspunkt fik jeg et opkald fra Det faglige hus, som lod mig vide, at akassen havde et muligt arbejde til mig. Jeg var positivt overrasket.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale hos min kommende arbejdsgiver. Det forløb som forventet, og kort tid efter kontaktede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er meget dejligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for mit nye arbejde.
Det er frygteligt at stå arbejdsløs, og det er af stor betydning at blive tilbudt den korrekte vejledning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløsheds-kasse.
At kunne få dagpenge som en del af en a kasse blev uden tvivl min overlevelse økonomisk. Af den årsag var jeg forsikret finansielt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødt til at videresælge de materielle goder, der betyder noget for mig.